טוען. אנא המתן...

התזמורת הפילהרמונית

של סנט פטרסבורג בהיכל התרבות תל אביב

מרכז, תל אביב , היכל התרבות, הוברמן 1
072-3942739

שעות פעילות:
יום ד' 9/5/2018 בשעה 20:00
בשעה 19:00 הרצאה של המלחין והמנצח גיל שוחט
יום ה' 10/5/18 בשעה 20:30

מתאים לגילאים:
מופע למבוגרים
כל גיל חייב כרטיס


הפילהרמונית של סט פטרבורג בניצוחו של טמירקנוב בהיכל התרבות - קונצרט יום הניצחון


9.8.42 הסימפוניה השביעית של דמטרי שוסטקוביץ בוצעה בלנינגרד (היא סט. פטרבורג) הנצורה והרעבה תחת שרביטו של המנצח היהודי קארל אליאסברג.


9.5.18- יום הניצחון על גרמניה הנאצית מצוין בתוקף חוק לראשונה בישראל.

התזמורת הפילהרמונית של סט. פטרבורג בראשות המנצח יורי טמירקנוב תבצע את הסימפוניה – המכונה הסימפוניה הסט. פטרבורגית - בהיכל התרבות (ב- 75 שנות הפילהרמונית הישראלית הסימפוניה המאתגרת בוצעה 4 פעמים בלבד).

לפני הקונצרט הרצאה של המלחין והמנצח גיל שוחט על הסימפוניה. ההרצאה תחל ב- 19:00 והיא תהיה חופשית לבחירתם של רוכשי הכרטיסים.

הקונצרט ייחל בשעה 20:00


למחרת 10.5 התזמורת הפילהרמונית של סט. פטרבורג בראשות המנצח יורי טמירקנוב.

פסנתר: ניקולאי לוגנסקי,

הקונצ'רטו לפסנתר מס' 3 מאת סרגיי רחמנינוב.

הפסקה

הסוויטה הסימפונית "שחרזאדה" מאת ניקולאי רימסקי קורסקוב.

היכל התרבות , הוברמן 1 תל-אביב . תחילת הקונצרט 20:30


המצור על העיר לנינגרד (סט. פטרבורג) הוא מהכבדים והקשים בהסטוריה האנושית. המצור נמשך 872 ימים 8.9.41-27. 44 וגבה את חייהם של 750,000 בני אדם. המנצח יורי טימרקנוב, ביקש לבוא לישראל עם התזמורת הפילהרמונית של סט. פטרבורג – אחת התזמורות המובילות בעולם לרגל 70 שנה למדינה.

הוא בחר להגיע לקונצרט בפעם הראשונה בו מצוין בתוקף חוק את יום הניצחון על הנאצים דן' פבידי День Победы Den' Pabedy , ולבצע בו את הסימפוניה השביעית של שוסטקוביץ, אשר הפרק הראשון שלה חובר ובוצע בעיר הנצורה. הסימפוניה מבטאת את הרוח הפטריוטית של תקופת המלחמה.

השביעית של שוסטקוביץ היא יצירה מאתגרת הכתובה ל 126 נגנים. היא בוצעה בישראל על ידי התזמורת הפילהרמונית ארבע פעמים בלבד, שהראשונה בהם אף היא בתקופת המצור! (נובמבר 1943 בניצוחו של ג'ורג' זינגר). *

משתתפי הקונצרט יוכלו להגיע מוקדם יותר ולשמוע את סיפורה המיוחד של הסימפוניה בהרצאתו של המלחין והמנצח גיל שוחט.


למחרת היום, ה 10.09 ב 20:30 תארח התזמורת את ניקולאי לוגנסקי, אחד הפסנתרנים המוערכים בעולם לביצוע הקונצ'רטו לפסנתר מס' 3 מאת סרגיי רחמנינוב. לאחר הפסקה תבצע התזמורת את הסוויטה הסימפונית "שחרזאדה" מאת ניקולאי רימסקי קורסקוב.


התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרסבורג נוסדה ביולי 1882, בתקופת רוסיה הצארית. אחרי מהפכת 1917 היא זכתה למעמד ממלכתי ובראשה עמד סרגיי קוסביצקי. בין המנצחים הבינלאומיים שעבדו עם התזמורת באותה התקופה: ולטר, ויינגרטנר, קלייבר, מונטה וקלמפרר. עם סולני התזמורת נמנו ולדימיר הורוביץ וסרגי פרוקופייב. ב-1918 היא ביצעה לראשונה את הסימפוניה הקלאסית מאת פרוקופייב וב-1926 – את הסימפוניה הראשונה מאת שוסטקוביץ'.

בשנה 1938 התחילה "תקופת מראווינסקי" בת 50 שנה שהזניקה את התזמורת למקום גבוה מאוד בדירוג הבינלאומי. באותן שנים התקיים שיתוף פעולה הדוק בין המלחין דמיטרי שוסטקוביץ' למנצח יבגני מראווינסקי. שוסטקוביץ' הקדיש למנצח את הסימפוניה השמינית שלו. התזמורת הפילהרמונית ביצעה יצירות קלאסיות מוכרות לצד יצירות מהמאה העשרים.

לאורך השנים עבדו עם התזמורת המנצחים: מהטה, סווטלנוב, רוז'דסטבנסקי ואחרים. בין הסולנים שהופיעו איתה היו קליברן, גולד, סטרן, ריכטר, אויסטרך, וירסלדזה, טרטיאקוב, קוגן, ספיבקוב ואחרים. משנת 1988 עומד בראש התזמורת המנצח יורי טמירקנוב.


יורי טמירקנוב

המנהל האמנותי והמנצח הראשי של התזמורת הסימפונית של סנט פטרסבורג הוא מנצח בעל שם בינלאומי. מזה שלושים שנה מנצח טמירקנוב על תזמורות מובילות כגון שיקאגו, בולטימור, סנטה צ'צ'ליה, התזמורת הלאומית של דנמרק, לונדון פילהרמוניה, יומיאורי של טוקיו ולה פניצ'ה. בשנת 2015 זכה בפרס "חיים למען המוסיקה - פרס ארתור רובינשטיין" של קרן תיאטרון לה פניצ'ה ובאות כבוד של ממשלת יפן. הוא מכהן כמנצח כבוד של תזמורת ומקהלת סנטה צ'צ'יליה ברומא ובשנת 2016 הוא זכה באות "ארקה ד'ורו" (תיבת הזהב) של איטליה.

בשנת 2017 מונה טמירקנוב לפרופסור של כבוד בקונסרבטוריון למוסיקה ע"ש צ'ייקובסקי.


ניקולאי לוגנסקי

זוכה בפרס אמן העם של רוסיה, אחד הפסנתרנים המוערכים בעולם. לוגנסקי זכה בפרסים בתחרויות בינלאומיות יוקרתיות רבות ותואר על ידי המגזין גרמופון כ"פסנתרן דגול שהשפיע רבות על סגנון הנגינה המודרני". לוגנסקי מופיע על הבמות היוקרתיות ביותר באמסטרדם, לונדון, פריז, וינה, מילנו, מינכן, מדריד, לוס אנג'לס, ניו יורק וטוקיו. בין שותפיו להרכבים קאמריים - ואדים רודנקו, ואדים רפין, לאונידס קבקוס, איזבל פאוסט, אלונה בבייבה, אלכסנדר רודין, אלכסנדר קנזב, מישה מייסקי, גוטיה קפוסון ואנה נטרבקו.

לוגנסקי מופיע עם התזמורות החשובות בעולם ועד היום הוא הופיע עם 240 מנצחים בהם סווטלנוב, גרגייב, ברוגן, מזור, נגנו ועוד. לוגנסקי מופיע בכ-100 קונצרטים בשנה והרפרטואר שלו כולל 50 קונצ'רטו לפסנתר ויצירות מתקופות שונות. דיסקים ובהם הקלטות מהקונצרטים של לוגנסקי יצאו לאור ברוסיה, יפן, הולנד וצרפת וזכו לתגובות אוהדות ביותר בתקשורת.


משך ההופעה: שעתיים ו-45 דקות.