דלג לתוכן הראשי
CPN logo

המוצרים שבחרת(0 מוצרים)

מנגל פחמים עם מנואלה- הכוכב העולה בישראל

מנגל פחמים עם מנואלה- הכוכב העולה בישראל


לאחרונה חצרות הבתים בישראל נפרדים מהמנגל הבסיסי והמוכר, ומשתדרגים לעבר גריל פחמים עם מנואלה שמעניק חוויה של גריל מקצועי – שליטה מרשימה וטוטאלית בחום מבלי להתעסק בכלל עם הפחמים, וליהנות מטעמים עמוקים ועקביים


בשנים האחרונות אפשר לראות שינוי אמיתי בנוף החצרות בישראל. המנגל הקלאסי, זה שנשען על שני רגליים רועדות ושק פחמים בצד, מפנה את מקומו לטובת גריל פחמים חדשני עם מנואלה – מוצר שמעניק לכל אחד תחושה שהוא עומד מאחורי עמדה מקצועית במסעדת שף בזכות שליטה אינסופית בחום, תוצאה מדויקת, ונוחות שמהווים ביחד את “הנוסחה המנצחת”


אז מה זה בעצם, מנגל פחמים עם מנואלה?

מדובר על גריל פחמים שיש בו מעין גלגלת, ידית חכמה שהיא למעשה המנואלה שמייצרת שליטה בגובה של רשת הצלייה. במקום להזיז את הפחמים כמו שהתרגלנו, במקום לפזר את האש או לחילופין לקרב אותה – אנחנו פשוט "משחקים" עם הידית, מסובבים אותה ומעלים או מורידים את הרשת בשביל לקבל שליטה מדוייקת גם על גובה הטמפרטורה של האש וגם על מידת הצלייה


מה היתרון הגדול של שימוש במנואלה?

אז כפי שאמרנו בסעיף הקודם, היתרון הגדול והמרכזי הוא שליטה במידת החום שמרגיש הבשר. במנגל רגיל, אם הרשת מתקרבת מידי לאש אנחנו משחקים עם הפחמים (ועל הדרך גם מתלכלכים) בעוד עם מנואלה פשוט צריך לסובב אותה מעט. המנואלה מאפשרת לנו שליטה דינמית – הבשר עדין, נרים את הרשת ואם להפך נרצה צריבה חזקה נוריד את הרשת


איך המנואלה תורמת לצלייה אחידה יותר?

כל מי שעושה על העש עם גריל סטנדרטי מכיר את תנודות החום הקיצוניות שנוצרות- רגע הפחמים לוהטים מידי והבשר עלול להיחרך ולהתייבש, רגע הם נחלשים, רגע הם מתלקחים מה ששורף את הבשר מבחוץ אבל משאיר אותו נע מבפנים. מאחר והמנואלה מאפשרת שמירה על מרחק קבוע מהחום, הטמפרטורה של האש נשארת רציפה וחלקה והתוצאות בהתאם

רגע רגע, מה בכלל המשמעות של טמפרטורה שנשארת יציבה?

כשהחום יציב ואחיד לאורך כל הגריל, הבשר מתבשל באופן שווה מכל צדדיו, יוצא כל כך עסיסי - לא יבש ולא נע! העופות והבשרים יוצאים רכים, עשויים, צרובים במדויק ובלי הפתעות של חלקים שרופים או נאים


גריל פחמים עם מנואלה מתאים גם לנתחי בשר מיוחדים או עבים?

ברור! המנואלה באה לידי ביטוי עוד יותר אפילו בנתחים מיוחדים כמו טומהוק, אסאדו ואנטריקוט בהם נושא אחידות הצלייה היא קריטית לתוצאות. טכניקת העבודה עם המנואלה מאפשרת לנו להתחיל את הצלייה בגובה גבוה, לסיים בגובה נמוך לצריבה וסגירה ובין לבין לשמור על טמפרטורה מבוקרת וקבועה שתמנע מהנתח להישרף מאידך או להישאר נא


המוצר מתאים רק לבעלי ניסיון בתחום?

ממש לא, ואפילו להפך. דווקא לטירונים שפחות "חיים" את עניין על האש ומיומנים בסודות שלה, המנואלה מסייעת לקבל שליטה בקלות. אני אישית נרתעתי תמיד מהלכלוך שמייצר המפגש עם הגחלים, לפזר אותם, להזיז, לגרוף... להילחם בהם (-: וגם בהקשר הזה המנואלה נתנה לי מענה – פשוט מעלה את הרשת, מורידה, מעלה... בסיבוב ידית אלגנטי ובסטייל בלי מאמץ ובלי לכלוך, בלי להרגיש שאני נצלית תחת החום הגבוה, עבורי חוויה מתקנת אחרי שנים של הסתכלות מהצד בלי לקחת חלק אקטיבי בהכנה


גריל פחמים עם מנואלה הוא בטוח יותר מאשר מנגל רגיל?

בהחלט, עצם העובדה שלא צריך להתעסק ולשחק בכלל עם גחלים לוהטים ואש חיה, נוצרות פחות התלקחויות פתאומיות, פחות התפזרות של הגחלים שעלולות ליצור שריפות וכמובן גם פחות כוויות וכל החוויה מרגישה יותר נינוחה ורגועה. בנוסף, מנגל מנואלה בנוי מפלדה עבה ויציבה הרבה יותר ממנגל פח פשוט מה שמפחית תזוזות פוטנציאליות ופחות סיכון למי שבסביבה ובדגש לילדים עם הנטייה להתרוצץ

אם אתם אוהבים לארח, מנגל פחמים ארגנטינאי עם מנואלה יאפשר לכם לתת שואו ממש כמו במסעדת שף מובילה ולגרוף מחמאות של הבשר המושלם שהכנתם, ועם המבצע שלנו בקופונופש פלוס על הדגם המבוקש אנגוס – זאת ההזדמנות שלכם להתקדם ולהשתדרג משמעותית בלי לקרוע את הכיס