טוען. אנא המתן...

מתכון לחמין מרוקאי מעודן ומנצח

מאת: ארנה מוסל אסף

מכירים את הרגע המדויק הזה, שפתאום נוחתת עליכם הרגשה של חורף ? מין דגדוג קריר ונקי שתופס את הגוף, ריח של אדמה אחרי גשם שמזכיר לכם להוריד מהארון את שמיכת הפוך. אצלי ברגע זה קבוע, אני מתחילה להתגעגע לשבתות המשפחתיות בתקופת הילדות והנעורים. כל בני הדודים היינו מתאספים אצל סבתי שתחיה, מחכים לשעת צהריים מוקדמת (בד"כ 11:00) בה היינו מתיישבים סביב שולחן אפוף ניחוחות משגעים ומתחילים להתווכח מי בוחר ראשון את הביצה השחומה ביותר (-:


מאז ועד היום – מבחינתי שבת חורפית = חמין ! בתור אשכנזייה אסלית, בחרתי הפעם להתנסות בהכנת חמין בנוסח מרוקאי מעודכן, לפי מתכון שעובר כבר דורות במשפחה של חברתי לימור לבית אוחיון


מצרכים :

1 ק"ג בשר המתאים לבישול ארוך, ההעדפה שלנו היא שריר בקר

1 כוס של שעועית אדומה ולבנה (יש שקיות שנמכרות עם השילוב)

6-8 ביצים

3 בצלים שלמים מקולף

3 שיני שום, קלופות ושטופות

3 תפוחי אדמה

2 בטטות

2 גזרים

תבלינים – מלח, פפריקה, בהרט וסילאן


תהליך ההכנה :

נשטוף את השעועית והחומוס אחרי שהושרו לילה שלם. נרתיח סיר עם מים, חומוס, שעועית וביצים.

לאחר הרתיחה, נשטוף ונעביר לסיר גדול מאוד. נוסיף : בצל שלם, שום, גזרים, תפוחי אדמה, בטטה וכמובן את חתיכות הבשר.

חשוב לארגן בצורה מסודרת את כל המרכיבים בסיר, על מנת שלא יהפכו לעיסה .

נוסיף את תערובת התבלינים, נמלא את הסיר במים עד לכיסוי מלא, נרתיח ונבשל כשעתיים (או מינימום שעה), ונעביר לתנור או לפלטת שבת למשך כל הלילה.

בבוקר, במקום שעון מעורר, תתעוררו מהריחות העמוקים שופעי הארומה שישתלטו על כל פינה בבית... מאותו רגע, תספרו את הדקות עד לשעת הצהריים שבה כבר לגיטימי לאכול מהתבשיל המהביל. ולהשלמת החוויה הקלאסית – שנ"צ של לפחות שעה בסיום הארוחה... והרי לכם שבת חורפית מושלמת עם חמין מנצח


5 טיפים חשובים להכנת חמין

1. לא לדלג על ההשרייה של הקטניות בלילה – לפחות 12 שעות, ואם מזדמן לכם להחליף את המים מידי 3-4 שעות – בכלל אתם מתקרבים לחמין מנצח

2. להגזים עם הבצל – הנטייה להיבהל מכמות הבצל במתכוני החמין, אך בתבשיל הספציפי הזה (ובכלל בתבשילים ארוכים) לבצל יש תפקיד מרכזי ליצירת הארומה ודיוק הטעם

3. לבשל בסירים איכותיים, כאלה שמותאמים גם מבחינת הגדול, העומק, העמידות ופיזור החום בצורה אחידה כך שכל מרכיבי הסיר יתבשלו בצורה הרמונית, אנחנו ממליצים על סירי הקדירה והרוסטר של פוד אפיל. למבצעים שווים על סירים מושלמים להכנת חמין, לחצו כאן >>

4. אל תפחדו לאלתר... להתנסות. חמין הוא אחת המנות שמקבלות באהבה שינויים ותוספות, אם אתם מרגישים סקרנים לגלות איך תרגיש תוספת דבש, אגוזים או צימוקים – הרשו לעצמם לדמיין ולהשתולל ולסמוך על החמין שידע להכיל את ההפתעות

5. לתבלינים משמעות חשובה בטעמי החמין – הכינו מראש קערה עם כל התבלינים מעורבבים, הוסיפו בצורת פיזור אחידה על המרכיבים בסיר, כדי להבטיח שכלל המרכיבים ייספגו את טעמי התבלינים בצורה שווה


רוצים להוסיף טיפ משלכם ? לשתף אותנו איך יצא לכם, אולי לשלוח תמונה של החמין שלכם ? להזמין אותנו לשבת אצלכם ?

אנחנו בקופונופש פלוס נשמח לשמוע מכם - מוזמנים לשלוח אלינו מייל serv@cpn.co.il


לעוד מגוון כלי מטבח לחצו כאן >>