טוען. אנא המתן...

הטאבון חזר לחיינו – טרנד חולף או פריט חובה ?

מאת: ארנה מוסל אסף


תנור הטאבון חלק מחיינו כבר אלפי שנים – גם בקהילות מזרח אירופאיות, גם במזרח התיכון ובצפון אפריקה השתמשו בו לבישול ואפייה בשל יתרון מרכזי – שמירה על חום גבוה, עם מינימום חומרי בעירה (שלא היו נגישים וזמינים מספיק)


בשנים האחרונות שיטת הבישול הקדומה הזאת והלכאורה פרימיטיבי, עושה קאמבק חוצה ז'אנרים קולינריים, ואפילו בכירי השפים מתגאים בשימוש שלהם בטאבון שהפך להיות מעין סמל סטטוס יוקרתי וברחובות רבים ניתן להריח את הניחוחות הארומטיים שמפיץ הטאבון ולהרגיש ממש כמו ברחובות פירנצה

חום גבוה ושימור החום

הטאבוון הוא למעשה תנור אפייה רב עוצמה, שהאפייה והבישול בו מספקים טעמים ייחודים שפשוט לא ניתן להשיג בתנור אפייה רגיל -

טעמים עסיסיים מבפנים ופריכים מבחוץ, וזה בשל היתרון האדיר של הטאבון, היכולת שלו להגיע לחום גבוה מאוד ולשמר את החום הזה בזכות מערכות חימום ואגירת חום מתקדמת במיוחד. תוך מספר דקות הטאבון מגיע לטמפרטורה גבוהה ומצליח לשמור עליה

סוגי טאבונים

הטאבון המסורתי והקלאסי הוא משטח ישר ומעליו כיפה, ובחזית פתח גדול, וארובה לשחרור העשן הטאבון המודרני מתבסס על בעירת עץ, בעירת גז או שילוב של השניים – עץ וגז. אנחנו אישית ממליצים במיוחד על טאבוני הגז בשל היותם קלים יותר לתפעול ולתחזוקה, ובסביבת עבודה נקייה ואסתטית. התפעול הכי קליל - פשוט ללחוץ על כפתור ! מתאים למתחילים שעושים את הצעדים הראשונים, או למתקדמים שאוהבים תפעול פשוט ומהיר


מגוון סוגי מאכלים

האינסטינקט שלנו לחשוב שטאבון מיועד רק לאפיית פיצה, אבל תופתעו לשמוע איזה מגוון אדיר של מאכלים ניתן לבשל ולאפות בטאבון – מגוון סוגי מאכלי בצק, ירקות אפויים כגון כרובית, חציל, עגבניות ופלפלים, קינוחים הזקוקים לטמפרטורת חום גבוהה כמו כנאפה, תפוחי אדמה מוקרמים, לזניה, אמפנדס, פשטידה ועוד ועוד... והכל יוצא כל כך קריספי ונימוח . הטאבון מאפשר חשיבה יצירתית, ככל שתהיו יצירתיים ופתוחים יותר לא תאמינו כמה אפשרויות של אפייה ובישול הוא מאפשר...

להרגיש כמו שף במסעדה

אחת הסיבות שהופכות את הטאבון לכל כך מוצלח, הוא העובדה שמצד אחד יש לו הרבה מקום, מצד שני הוא שומר על פיזור חום אחיד – כך שכל האזורים בתנור מקבלים את אותה עוצמת חום. לא יהיה לך מצב שצד אחד של הבשר נצלה, בעוד צד אחד שלו נשאר נע. ככל שתתנסו יותר, תשלטו בו יותר, ותראו איך הטכניקות שלכם משתפרות ואתם מצליחים לדייק עוד ועוד את המנות שלכם ולהצליח להכין בבית ממש כמו במסעדות ובאירועים ולהיות ממש מומחים באפייה


לחצר, לגינה ואפילו לפיקניק

את הטאבון לרוב ממקמים בחצר, בגינה ובמרפסת בגומחה ייעודית שתאפשר לכם לעבוד בו עם מרחב נוח. בשנים האחרונות פותח טאבון ייעודי לפיקניק, שמאפשר לכם בקלות לשנע אותו וליהנות בלב הטבע ממגוון מאכלים אפויים ומבושלים. אם אתם חובבי טיולים וקמפינג – הטאבון הנייד פשוט מושלם עבורכם ותוכלו להפליג בדמיון עם מגוון מנות שישדרגו לכם את חווית הטיול והפיקניק


האורחים לא יפסיקו להגיע

תתכוננו, מהרגע שתתחדשו בטאבון ביתי התאבון שלכם לארח – יגדל משמעותית. משהו בשימוש בו נתפס כל כך סקסי, הוא מספק שואו, קסם ועניין ולא בכדי הפך למעין "מדורת השבט" בשנים האחרונות.

עם יין טוב, חבר'ה טובה ומוסיקה – הבילוי אצלכם יהפוך לאהוב במיוחד, ומהר מאוד יתפתח למסורת קבועה שמגיעים אליכם לערב טאבון. מפעם לפעם היכולות שלכם ישתדרגו ותפתיעו את האורחים שלכם בעוד תבשיל מסקרן פרי דמיונכם


צוות קופונופש פלוס ישמח לספק לכם ייעוץ לגבי סוג הטאבון המתאים לכם, גודלו ומאפיינו

תרגישו חופשי לשאול ולהתעמק – אנחנו כאן בדיוק בשביל זה